VIDEO Anna Vissi canta in concerte „Tornero” al lui Mihai Traistariu

Surprinzator sau nu, dar exista artisti mari care nu se cramponeaza sa cante piesele altor artisti mai mici. Este cazul celebrei cantarete Anna Vissi, cea mai bine platita si cea mai bine vanduta artista din Grecia din toate timpurile. Castiga pentru un singur concert nu mai putin de 30.000 de euro.

Ei bine , ce-a facut artista ? Vazand ca, dupa atatia ani, hitul ” Tornero ” al lui Mihai Traistariu inca se mai difuzeaza pe la radiourile din Grecia si Cipru ori pe la cluburile si discotecile grecesti, ce s-a gandit doamna Vissi ? Ca n-ar fi rau daca ar introduce in repertoriul ei de concerte piesa „Tornero”.
Grecii cunosc versurile pe de rost ( piesa a stat pe locul 1 in topurile grecesti aproape 6 luni de zile ), asa ca Anna n-a stat pe ganduri si, fara sa aiba vreo remuscare pentru ca faptul ca a concurat in acelasi an la Eurovision ( 2006 ) cu Mihai Traistariu, a pus bandul ei de live sa invete piesa si iat-o cantand-o aproape la orice concert :

– concert 24 iunie 2012

In 2006, Anna Vissi l-a ” stampilat ” cu un sarut grecesc pe Mihai Traistariu incat presa a speculat o perioada ca ar fi ceva intre cei doi.

Acum doi ani, o alta vedeta din Grecia – celebra Kalomira, care a reprezentat Grecia la Eurovision in 2008, s-a incumetat sa cante piesa ” Tornero ” in concertele ei. Asa cum Anna Vissi a capatat in timp titlulatura de Madonna Greciei, Kalomira a fost comparata de presa elena cu Britney Spears.

Grecoaica Tamta – celebra si in voga ca si primele doua artiste  – a ales sa faca un cover dupa piesa ” Tornero”, intituland-o ” Tornero, Tromero”, iar la un moment dat a cantat-o chiar impreuna cu Mihai Traistariu la Premiile MAD Music Awards din Grecia.

„Tornero” a fost subiectul unei parodii muzicale in Malta in 2009 si in Romania, la Momentele Vesele ale concursului MEGASTAR, acum cativa ani. De asemenea, „Tornero” are si o varianta de videoclip superba, tip desene animate, facuta de japonezi.

De departe, preferata lui Traistariu ramane o varianta bossa nova a piesei, postata de un grec pe Youtube.

Piesa ” Tornero „, compusa de Eduard Carcota si Mihai Traistariu, este cantata aproape tot timpul la concursurile de muzica gen X-Factor sau Romanii au talent ori Vocea Romaniei, la festivalurile de muzica din tara si de peste hotare, la diverse concursuri de karaoke. Negativul original – GRATUIT – al piesei “ Tornero “ se gaseste aici sau pe Youtube (cautand cuvintele:  mihai traistariu tornero karaoke).

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.