Umor, folclor şi filme în premieră de Paşti, la TVR 1

De Paşti, concurenţii de la Fabrica de staruri cântă muzică populară. Grupul Distractis ia masa de Paşti la familia Prigoană şi învaţă muzica bună de la Electric Fence. Cornelia şi Lupu Rednic aduc Maramureşul în studioul 3 al Televiziunii Române, cu obiceiuri de Paşti, la Ne vedem la TVR. La Dănutz SRL va fi invazie de iepuraşi, iar Maria Grappini, Cristian Gigi Chiru şi Ludovic Orban vor fi puşi, O dată-n viaţă, în postura de reprezentanţi ai folclorului, îmbrăcând portul popular şi interpretând piese din reperoriul muzicii tradiţionale româneşti. Ediţii speciale ale emisiunilor premium ale TVR 1, filme premiate, difuzate în premieră (Biutiful, cu Javier Bardem şi Marea hoinăreală, cu George Clooney şi John Turturro), dar şi transmisia în direct a tradiţionalei Slujbe de Înviere sunt programele pregătite telespectatorilor de TVR 1 pentru zilele de Paşti.

 

În Vinerea Mare, Iuliana Tudor vă invită, de la ora 21.10, la o ediţie specială a emisiunii O dată-n viaţă, axată pe componenta socială a emisiunii. Vor fi prezentate rezolvări ale cazurilor sociale din ediţiile trecute, cele două proiecte caritabile pe care le promovează Iuliana Tudor, „Banca de Alimente” şi „Pădurea copiilor”.

 

Tot vineri, de la 23.40, în premieră în România, TVR 1 va difuza Biutiful, film recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor, Javier Bardem, la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes, 2010. Filmul mai are două nominalizări la Oscar 2011 pentru cel mai bun film străin al anului, cel mai bun actor în rol principal, Javier Bardem.

 

Ediţia specială de Paşte Ne vedem la… TVR! de sâmbătă, ora 16.00, îi aduce în faţa publicului pe Nico, Marcel Pavel, Dinu Iancu Sălăjanu, Ducu Bertzi, Adriana Trandafir şi Victor Yila. La Ne vedem… la TVR! vor fi un concurs de încondeiat ouă, o expoziţie culinară tocmai din Maramureş, precum şi un moment foarte amuzant, în care vedetele invitate vor descoperi răvaşe cu… pedepse în plăcintă.

 

Pentru noaptea de Înviere, TVR 1 propune telespectatorilor un program prin care, pe lângă urmărirea în direct a slujbei propriu-zise de Înviere, să cunoască şi câţiva oameni care fac bine fără a aştepta răsplată. Momentele de transmisiune directă de la Patriahia Bucureşti şi de la Cluj-Napoca vor alterna cu discuţiile din studioul TVR.

 

În prima şi a doua zi de Paşti (duminică, 15 aprilie, ora 12.00, luni, 16 aprilie, ora 10.30), pentru al doisprezecelea an consecutiv, Iuliana Tudor îi invită pe telespectatori La masa de Paşte. În acest an, invitaţii Iulianei vor fi 40 dintre cei mai premiaţi interpreţi de muzică populară din generaţia tânără, care vor demonstra prin talentul lor că folclorul este peren, iar tradiţiile noastre româneşti nu vor pieri niciodată.

 

 

Marioara Murărescu a pregătit două ediţii speciale Tezaur folcloric  pentru duminică, 15 aprilie, ora 15.00 şi luni, 16 aprilie, orele 15.30 şi 16.30, în care telespectatorii au întâlnire cu Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Nicolae Furdui Iancu, Viorica Flintaşu, Nicolae Sabău, Nicolae Mureşan, Gheorghe Gheorghe, Mariana Anghel, Ovidiu Purdea Someş, Maria Golban Dan, Maria Loga, Victoriţa Lăcătuşu, Niculina Stoican, dar şi cu Florica Bradu, Nineta Popa Ionescu, Cristian Pomohaci, Cornel Borza, Leontin Ciucur, Adrian Stanca, Liliana Laichici, Antonela Ferche Buţiu, Liviu Buţiu.

 

La Dănutz SRL (duminică, 15 aprilie, ora 16.00), de Paşti este invazie de iepuraşi – toate fetele din echipa lui Dan Bittman, dar şi colegii lui de la Marfar poartă costume de iepuraşi. Irina Loghin, Laura Lavric, Daniela Condurache, Aurel Tămaş, Constantin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian, iluzionistul Johannes, orchestra Naţională Valahia, condusă de Marius Zorilă, Lavinia Goste şi… actorul Vasile Calofir în rolul Madam Cuşmă sunt invitaţii Paşti ai lui Dan Bittman şi ai lui Antonio Passarelli din această ediţie.

 

Producătorii show-ului Fabrica de staruri au pregătit o supriză concurenţilor pentru duminica de Paşti. Pentru ediţia live din 15 aprilie a show-ului (ora 21.25), cei 13 concurenţi care au rămas în casă pentru a continua drumul spre o carieră muzicală de succes vor avea de pregătit şi interpretat melodii populare – nu doar din folclorul moldovenesc, ci şi din cel bănăţean, oltenesc, bucovinean. Îmbrăcaţi în costume populare stilizate, concurenţii vor fi acomapaniaţi live pe scenă de orchestra Fraţilor Advahov de la Chişinău.

 

Şi Grupul Distractis urează telespectatorilor un „Paşte Fericit”! Ediţia specială Distractis Show de Paşti ar trebui să fie transmisă cu bannerul „Senzaţional” pe tot parcursul emisiunii, datorită subiectelor prezentate. Luni, de la ora 20.00, Distractis ia masa de Paşti la familia Prigoană şi învaţă marea muzică de la Electric Fence, invitaţi în studioul lui Marian Dristor, chiar dacă au ieşit doar pe locul doi la Selecţia Naţională Eurovision. Interviul emisiunii are o temă mereu de interes pentru oricine: „Liber de ziua ta”. Cei doi intervievaţi din ziua de Paşti vor discuta despre iniţiativa unui parlamentar de a da zi liberă angajatului de ziua lui de naştere.

 

Seara de luni se încheie cu comedia Marea hoinăreală, inspirată din „Odiseea” lui Homer. Filmul a avut două nominalizări la Premiul Oscar 2001 pentru imagine, adaptare cinematografică şi îi are capete de afiş pe George Clooney şi John Turturro.

Citeste programul detaliat TVR1

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.