Trei doamne şi un Revelion la TVR1

Andreea Marin, Ramona Bădescu şi Iuliana Tudor îşi unesc forţele pentru un Revelion al eleganţei, bunului gust şi bunei dispoziţii, pe 31 decembrie, de la ora 20.30, la TVR 1 şi pe TVR+

 

În cea mai importantă noapte a anului, Andreea Marin, Ramona Bădescu şi Iuliana Tudor îşi împart Iuliana-Tudor-2013spaţiul de emisie de la TVR 1, pentru un program de Revelion care întruneşte stilul, sensibilitatea, esteticul, emoţiile, muzica bună, voioşia, distracţia şi surprizele frumoase. De la ora 20.30 şi până dimineaţă, telespectatorii se vor bucura alături de români ale căror merite sunt recunoscute, se vor amuza, vor cânta şi vor dansa alături de invitaţii la Revelionul TVR 1. Şi în noaptea dintre ani, telespectatorii vor putea urmări programul TVR 1 şi online, pe TVR+.

Andreea Marin deschide programul de Revelion, cu oameni care au demonstrat că ştiu să preţuiască viaţa. Poveştile lor emoţionante stau mărturie că încercările prin care ne trece viaţa nu sunt decât cotituri ale drumului pe care fiecare îl parcurge, dar că, în final, lucrurile bune li se întâmplă celor care merită.
De Revelion, cei mai mari artişti ai muzicii populare româneşti sunt la TVR 1. Iuliana Tudor şi orchestra „Lăutarii” din Chişinău îşi primesc oaspeţii, aleşi unul şi unul, care vin cu urări pentru telespectatori. Pe celebrii Floarea şi Gheorghe îi vom vedea în ipostaze cum doar o dată-n viaţă îi putem vedea. Iar omul-orchestră Nicolae Botgros promite o demonstraţie de virtuozitate, oferind publicului şi surprize precum aceea de a interpreta un hit Scorpions, în variantă autohtonă…
Andreea-Marin_MG_5604Printre invitaţii Iulianei Tudor se numără Steliana Sima, Ion Ghiţulescu, Maria Dragomiroiu, Ionuţ Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Andreea Voica, Mariana Deac, Niculina Stoican, Matilda Pascal Cojocăriţa, Petrică Mâţu Stoian, Mariana Ionescu Căpitănescu, Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Laura Lavric, Gheorghe Turda. Îndrăgiţii interpreţi de folclor vor să arate că, pe lângă talentul muzical cu care sunt înzestraţi, au şi simţul umorului.
Momentele de folclor se vor îmbina, de-a lungul programului de Revelion de la TVR 1, cu umorul şi muzica pop, printr-un schimb elegant de „pase” cu platoul unde Ramona Bădescu are propriii invitaţi. Alături de Claudiu Bleonţ şi trupa Superchill, care pune pe note muzicale toate duminicile în familie, Ramona Bădescu garantează că nu vom regreta dacă alegem să petrecem Revelionul alături de TVR 1.
Vom avea, astfel, ocazia să facem cunoştinţă cu „Verişoara” lui Florin Piersic, să aflăm ce ştiu despre „Laptop” Rodica Popescu Bitănescu şi Marius Damian, dar şi cine este „Gogu de la Bragadiru”, prezentat de Dan Tudor. Tora Vasilescu şi Magda Catone ne vorbesc despre ce ne rezervă „Horoscopul”, iar Tania Popa şi Diana Cavalioti desenează traseul „De la Mizil în Europa”. Dorel Vişan şi George Ivaşcu sunt responsabili la „Casa de amanet”, iar Dan Tudor şi Simona Stoicescu se prezintă: „Fantele şi… Fanta”.
Revelionul TVR 1 prilejuieşte şi întâlnirea cu nume mari ale muzicii româneşti, precum Loredana, Pepe,images trupa Electric Fence, dar şi cu Xonia, Mirela Pană, Sebastian şi Maximilian Munteanu, Diana Matei & Gipsy Cleante.
În jurul orei 2.00, Iuliana Tudor, dar şi Floarea şi Gheorghe, se alătură Ramonei Bădescu şi invitaţilor săi, pentru o „Sorcovă” inedită şi urări pentru telespectatori.
Programul TVR 1 de Revelion continuă cu deja tradiţionala Petrecere cu lăutari, iar cinefilii se vor bucura, la ora 4.05, să urmărească filmul Elixirul iubirii, o comedie cu Sandra Bullock şi Tate Donovan.

 

Luni, 30 decembrie, ora 18.45

Gala Stele Româneşti – Concert aniversar Ovidiu Lipan Ţăndărică

Personalităţi marcante ale lumii artistice, culturale, politice şi din mediul de afaceri au sărbătorit alături de Ovidiu Lipan Ţăndărică împlinirea a 50 de ani de activitate artistică ai acestuia. Nancy Brandes, Mircea Baniciu, Ioan Cărmăzan, Marius Mihalache, Mani Neumann, Rona Harner, Stelu Enache, Gala Stele Romanesti - Nancy Brandes, Izabela Rudolf, Ovidiu Lipan Tandarica, Alexander Lipan, Cristina ChiriacRuxandra Săraru, Alexander Lipan, Grupul Balcano şi Fanfara 10 Prăjini au urcat pe scenă pentru a depăna amintiri sau ca să încânte publicul cu momente muzicale live. Evenimentul este transmis la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

Sărbătoritului serii, Ovidiu Lipan Ţăndărică, i s-a confirmat, dacă mai era nevoie, cât este de iubit: Mani Neumann a sosit la eveniment direct de la Dortmund, intrarea sa în sală, cu un solo de vioară, făcând deliciul audienţei. Nancy Brandes a venit special de la Tel Aviv, iar Rona Hartner, de la Paris. De asemenea, declaraţiile făcute pe scenă de către prietenii săi, au emoţionat: „Când am citit că Ovidiu Lipan Ţăndărică sărbătoreşte 50 de ani de activitate, m-am întrebat oare ce vârstă am eu. Pentru că eu am crescut cu Ovidiu Lipan Ţăndărică. Am trăit, am iubit cu muzica lui”, a spus Ruxandra Săraru, iar Ioan Cărmăzan a completat: „Numai cine n-a vrut, n-a fost în seara aceasta alături de Ovidiu Lipan-Ţăndărică.”

Gala Stele Româneşti urmăreşte să readucă în atenţia publică pe acei români de excepţie care au reprezentat şi reprezintă România în lume şi care au adus o contribuţie importantă  în domeniul lor de activitate.

 

Luni, 30 decembrie, ora 21.00

Distractis – Distilat de comedie – ediţie specială de Anul Nou

Cei trei analişti, Haşulete, Haşeganu şi Haşmaţuchi încep în forţă ediţia din 30 decembrie a Distractis – Distilat de comedie cu un Pluguşor: „Aho, aho, români crizaţi, / Staţi aici şi nu schimbaţi, / Lângă noi v-alăturaţi… / Iarna-i grea, omătu-i mare, / Dar pe noi în cot ne doare / Fiindc-avem televizoare! / Poa’ să ningă şi un an / Ne uităm la Suleyman!”

Hasulete, Haseganu, Hasmatuchi_5058Nu lipsesc nici urările pentru vedete, nici cele pentru conducători, dar mai ales pentru telespectatori. Şi tot în ultima ediţie Distractis – Distilat de comedie a acestui an, echipa Distractis a pregătit o Gală Anului 2013 – „Politichia de Mărăgăritar. În ce constă această gală ne spune Silviu Petcu:

„Gala din acest an a Premiilor „Politichia de Mărgăritar” va fi prezentată de amfitrionii Silviu şi Alma, aceşti Smiley şi Bartoş ai divertismentului de comedie. Categoriile premiate anul acesta sunt:

1. Moşierul Anului 2013. Va trebui să alegem între domnul Traian Băsescu, cumpărătorul unui teren de 280 de hectare în judeţul Călăraşi, cu bani împrumutaţi de la CEC; Dan Voiculescu, pentru cele 36 de hectare cumpărate de la ICA la un preţ de 75 de ori mai mic decât preţul pieţii – deci, fără bani împrumutaţi, că n-a fost nevoie; şi Elena Udrea, pentru cele 80 de hectare negociate în judeţele Giurgiu şi Călăraşi… pentru care nu ştim încă de unde va împrumuta banii.

2. Chixul anului. Nominalizări: Guvernul Ponta, pentru ratarea privatizării Oltchim; Victor Piţurcă şi echipa naţională, pentru ratarea calificării la Campionatul Mondial din Brazilia; Guvernul Ponta, pentru ratarea privatizarii CFR MARFĂ.

3. Evenimentul anului. Nominalizări: Vizita premierului chinez în România – pentru că a adus în viitorul României o parte din măreţul viitor comunist al Chinei; Neînceperea exploatării de la Roşia Montană; Începerea lucrărilor la Scutul Antirachetă de la Deveselu – pentru că, „Mai bine în NATO, sub scut, decât la Moscova pe scut.”

4. Premiul Murphy pentru cea mai grozavă aplicare a legilor lui Murphy

Avem un singur nominalizat, dar şi un singur câştigător: Valeriu Zgonea. Motivaţie: pentru că, deşi şi-a atins de mult timp nivelul de incompetenţă, el este ales în continuare.

5. Premiul de coabitare. Acest premiu va fi acordat de însăşi Angela Merkel şi va fi acordat ex-aequo…

La Anul şi La Mulţi ani!”

 

Marţi, 31 decembrie, ora ora 15.30

Analia Selis şi Big Bandul Radio – concert la TVR 1

La 85 de ani ai Radio România, Analia cântă alături de chitaristul Julio Santillan şi violoncelistul Răzvan Suma, marţi, 31 decembrie, de la ora ora 15.30, la TVR 1 şi TVR+

 

analia_selis_foto cotidianul.roÎn ultima zi a anului, de la ora 15.30, telespectatorii TVR 1 se vor bucura de reîntâlnirea cu Analia Selis, solista de origine argentiniană care şi-a făcut debutul în România în 2004, la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur. După o scurtă pauză în activitatea sa artistică, datorată noii sale ipostaze de mămică, Analia a revenit pe scenă, oferind publicului un concert alături de Big Band-ul Radio, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor, la ceas aniversar: 85 de ani de Radio România.

În prima parte a evenimentului, solista cântă alături de doi invitaţi speciali: chitaristul argentinian Julio Santillan, special sosit la Bucureşti pentru acest concert, respectiv violoncelistul Răzvan Suma, chiar soţul artistei. Concertul aduce telespectatorilor TVR 1 cele mai frumoase melodii argentiniene, într-o interpretare de excepţie: folclor latino-american, muzică din Brazilia, cântece în spaniolă şi portugheză, precum şi nelipsitul tango argentinian.

Concertul Analiei Selis este cel de-al doilea eveniment prilejuit de aniversarea celor 85 de ani ai Radio România, după spectacolul de folclor difuzat la TVR 1 vineri, 27 decembrie, de la ora 15.30. Ambele pot fi urmărite şi online, pe TVR+.

 

Miercuri, 1 ianuarie 2013, ora 12.15 şi 13.15

Concertul de Anul Nou de la Viena

Este deja o îndelungată tradiţie a Filarmonicii din Viena să prezinte un program cuprinzând muzică plină de viaţă şi în acelaşi timp nostalgică din repertoriul familiei lui Johann Strauss şi a contemporanilor săi. Aceste concerte nu numai ca delectează audienţa în sala de concerte din Viena, Daniel Barenboim - Sursa foto www festivalenescu rodar bucură de asemenea publicul din întreaga lume prin intermediul transmisiei televizate în peste 80 de ţări. Concertul este difuzat în direct la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Avându-şi originea în perioada neagră a istoriei Austriei, aceste concerte au fost iniţial destinate localnicilor, ca un fel de remember pentru vremuri mai bune, dar şi ca izvor de speranţă pentru viitor. Azi, milioane de oameni din întreaga lume simt cu inima şi cu sufletul această muzică vie, profundă care insuflă tuturor optimism şi bucurie pentru Noul An.

Concertul de Anul Nou de la Viena cu Daniel Barenboim

Filarmonica din Viena l-a invitat pe Daniel Barenboim să dirijeze Concertul de Anul Nou 2013-2014. Este o recunoaştere a celor 25 de ani de colaborare muzicală cu Dirijorul principal al Operei de Stat din Berlin. Daniel Barenboim a condus Filarmonica din Viena pentru prima dată cu ocazia concertului de Anul Nou în anul 2009. Cu ocazia concertului din acest an, Filarmonica Vieneză subliniază eforturile lui Barenboim, caracterizate de curaj personal, acela de a construi punţi şi de a reconcilia acolo unde par a fi doar porţi închise.

A 56-a ediţie a Concertului vienez de Anul Nou va marca 150 de ani de la naşterea lui Richard Strauss, cu interpretarea unui fragment din opera Capriccio, Muzică sub clar de lună, dar şi cei 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial. Centrat pe muzica dinastiei Strauss, în special celebrele valsuri ale lui Johann fiul, spectacolul va cuprinde şi lucrări de Joseph Hellmesberger, Joseph Lanner, Leos Delibes şi P.I.Ceaikovski. Nu vor lipsi feericele momente de balet, atât cele montate în palatul Lichtenstein, cât şi interludiile coregrafice live din celebra sală Musikverein.

Ca în fiecare an, cel mai mediatizat eveniment muzical clasic din lume este în direct doar la  TVR 1, TVR HD şi pe tvrplus.ro miercuri, 1 ianuarie 2014, de la 12.15, apoi după Telejurnal, partea a doua, de la 13.15. Comentariul în direct, Cătălin Sava.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.