Povestiri creștine în viața copiilor – este responsabilitatea părinților să îi apropie pe copii de lumea credinței?

povestiri creştine

Se spune că până la a educa un copil, trebuie mai întâi de toate să fii tu adult educat. Puterea exemplului este ceea ce îi face pe copii să urmeze același lucru. Când vine vorba despre a insufla celor mici apropierea de credință și de Dumnezeu este greu de stăpânit o tehnică anume în condițiile în care adultul, părinții nu sunt ei înșiși apropiați de divinitate.

Se pare că nu a predica celor mici contează, nu neapărat a le spune ce și cum trebuie să gândească în ceea ce privește acest subiect. Este important ȋnsă să îi facem să înțeleagă lecția de etică creștină, că omul este creația divinității, ne supunem acesteia și autoritatea lui Dumnezeu este peste viețile noastre.

Educație creștină

Sunt utile lecturile de nișă, povestiri crestine după cum se regăsesc și cele de la Librăria Maranatha. Credința se manifestă nu prin a face lucruri din inerție, ritual de rugăciune la ore fixe. Contează ce și cum gândim, ce acțiuni facem. Desigur că în primii săi ani va fi de acord cu ceea ce i se spune. Ulterior însă, când crește începe să conteste absolut orice. Există două tendințe, una va fi de înțelegere a cuvântului lui Dumnezeu, prin urmare prin propria analiză va alege responsabil să creadă în continuare în Dumnezeu și un al doilea caz, când adolescentul contesta absolut orice.

Cum îi ajutăm pe copii să fie aproape de Dumnezeu

A crede în divinitate nu se referă doar la o simplă considerație luat ca un adevăr. Este vorba de încrederea în acest concept în orice aspect al vieții. A insufla și copiilor acest lucru și a-i ajuta să își îndrepte pașii spre această cale înseamnă a-I sprijini în a citi și înțelege cât mai multe din istoria creștină.

Pornind de la cele 10 porunci orice copil trebuie să aibă un set de valori.

Lectura este importantă. Ea deschide minți și lărgește orizonturi. În cazul copiilor lectura creștină este una adaptată pe categorii de vârstă.

Este lăsat să își exprime părerile despre subiect? Copiii nu trebuie învățați să spună anumite lucruri sau să facă numai ce și cum li se spune. Ei trebuie inspirați să gândească corect, în asentiment cu ceea ce sunt învățați despre legea lui Dumnezeu.

Cel mai important este că orice copil va copia ceea ce vede. Așadar exemplul vine în primul rând din familie sau din rândul celor care îl înconjoară. Ritualul de a merge la biserică, de a citi și tot ce presupune apropiere de Dumnezeu va fi regula sa în viață dacă asta este ceea ce vede la adulții din jurul său.

Deși părerile sunt diferite despre ce înseamnă a educa un copil, apropierea de Dumnezeu este un scop ce poate fi atins treptat și fără impuneri. Așa cum a avea cei șapte ani de acasă înseamnă o muncă constantă de adult spre a pune bazele unei educații solide unui copil, a inspira pentru ca acesta să fie aproape de Dumnezeu înseamnă un constant efort.

Pentru lecturi specifice copiilor librăria Maranatha dispune de o vastă colecție.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.