Maia Morgenstern susţine primul film de artă 3D din lume

Maia Morgenstern promovează cel mai aşteptat film 3D al anului – PINA, în regia lui Wim Wenders, producţie ce va ajunge în România luna viitoare.

Vedete din showbiz, media, sport şi din domeniul cultural au acceptat să facă parte din campania “Tu ce faci din 9 septembrie?”, realizată de Parada Film, invitându-i astfel pe spectatorii români să ia parte la o experienţă cinematografică unică.

Maia Morgenstern a studiat la Academia de Teatru şi Film între 1981 şi 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Naţional Bucureşti.
Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola, din „Îngerul albastru/ Der Blaue Engel”, iar în film, ea este cunoscută pentru rolurile din filmele „Balanţa”, de Lucian Pintilie, „Cel mai iubit dintre pământeni”, de Şerban Marinescu, dar şi „Patimile lui Hristos”, de Mel Gibson.

Foto:bzi.ro

Clipul cu Maia Morgenstern poate fi vazut aici:  www.youtube.com/watch?v=oSGRfhcObmU
Startul campaniei a fost dat la începutul săptămânii de vedeta Radio ZU şi Antena 2, Mihai Morar.

PINA este un film pentru Pina Bausch, una dintre cele mai importante coregrafe ale ultimelor decenii şi prietenă apropiată a lui Wim Wenders. Filmat 3D cu ansamblul companiei de dans Pina Bausch din Wuppertal, acest lungmetraj-eveniment ilustrează ameţitoarea şi inimitabila artă a marii coregrafe germane, care a murit în vara lui 2009. Pina Bausch, coregrafa al cărei nume e asociat cu sintagma “teatru dans” a locuit şi a creat timp de peste 35 de ani în oraşul natal Wuppertal, alături de o companie de dansatori foarte devotaţi.

Prezent la cele mai importante festivaluri europene unde a rulat cu casa închisă, PINA a câştigat doar într-o singură săptămână Marele Premiu la 3D Festival din Paris (24-26 mai 2011) şi Premiul pentru Cel mai Bun Documentar German la Dokville (26-27 mai 2011). Pelicula a fost nominalizată şi la prestigiosul Premiu LUX, oferit de Parlamentul European.
PINA a avut avanpremiera naţională la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, unde s-a clasat printre favoritele publicului. Pe 9 septembrie filmul va fi lansat simultan în România, Finlanda, Cehia şi China.

Trailerul oficial poate fi văzut aici http://www.youtube.com/watch?v=JOJimR-hX6c

Filmul este prezentat de Radio ZU, sustinut de Cocor Media Channel, Gazeta Sporturilor, Cărtureşti şi este recomandat de Cinemagia.
Parteneri media: Beau Monde, 24 FUN, Decât O Revistă, Paginademedia.ro, Film Reporter, Feeder.roHypestreet.roModernism.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.