EUROVISION: Hotel FM, “Come As One”

Piesele de la Eurovision vin ca arestarile de la DNA: noaptea, scrie Florin Budescu pe Stareapresei.ro.  Iata aici un text pe care cu placere il redau (aproape) integral:

E oficial: piesa “Come as one” (muzică: Gabriel Băruţa; versuri: Alexandra Ivan) va fi interpretată la selecţia naţională pentru Eurovision 2010 de trupa Hotel FM, din care fac parte atât compozitorul orădean, cât şi David Bryan, britanicul a cărui voce superbă nu poate fi înlocuită.

Piesa “Come as one” a fost masterizată într-o nouă variantă, iar azi (4 februarie) se filmează videoclipul de promovare.

Pentru Eurovision, Hotel FM vor apărea într-o formula specială de patru, cu înca doi artişti romani ca backing vocals (Marius Văduva şi Vicky Sava) şi dansatorii Mihuţ Lennon (coregraf) şi Diana Mărmăreanu. De imaginea lor se ocupă stilistul Alexandru Bar.

SURSA INFO: Alexandra & Alec

Acum se poate? Aceasta melodie frumoasa, simpla, directa nu face decat sa-mi readuca in minte ca acum doi ani ar fi trebuit sa mergem la finala Eurovision cu “Shine”, piesa formatiei suedeze Biondo. Deci: acum se poate?

De ce acum se poate si atunci nu s-a putut? Iata o intrebare care imi staruie in minte si la care astept raspuns din partea celor care se fac vinovati pentru rusinea de a nu trimite la finala europeana Eurovision din anul 2008 cantecul care merita acest lucru.

Asa cum si acest cantec, dupa parerea mea, merita acest lucru: sa ajunga la Oslo. David Bryan are o voce foarte interesanta, o combinatie intre emisia rock tipica lui Jon Bon Jovi si cantabilitatea exploziva a lui Robbie Williams, fostul membru al trupei britanice de poveste Take That.

De altfel, ar fi fost din nou o noua rusine sa nu poata sa participe David Bryan la finala Eurovision Romania pentru ca nu e roman. Chestiile acestea ultranationaliste sunt o mare tampenie cu care nu voi fi niciodata de acord.

Piesa “Come As One”, scrisa de compozitorul Gabriel Baruta, este mai dificila melodic decat pare. In primul rand ca ma asteptam, la prima ascultare, sa intre foarte rapid in ardenta si sa consume foarte direct momentul de apogeu al registrului acut pe solistica de voce, dupa pattern-ul “Shine”.

In loc de acest lucru, compozitorul a optat cu inteligenta sa dezvolte expozitia intr-un imn, care, vom vedea, prin simplitatea sa, putand fi fredonat de catre oricine, de la cimpanzeu clocotitor la om sensibil, va merge la sufletul romanilor si va fi votat categoric de fanii Eurovision.

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.