Sassu i-a deschis lui Patriciu uşa TVR

Fostul director al televiziunii publice a înlesnit parafarea unor contracte între Adevărul Holding şi TVR. După câteva zile, Dinu Patriciu l-a recompensat cu o funcţie de director în trustul său, scrie Evenimentul zilei.

Alexandru Sassu a ajuns director în trustul lui Dinu Patriciu după ce i-a facilitat magnatului accesul la fondurile TVR, susţin sursele EVZ. Cu câteva zile înainte să anunţe că a trecut în echipa lui Patriciu, fostul preşedinte al televiziunii publice a pus pe picioare mai multe proiecte de colaborare între TVR şi nou formata Divizie Radio-TV a companiei Adevărul Holding, pe care o va conduce de pe 15 iulie.
Concret, deşi televiziunea naţională are infrastuctura necesară producerii în regim propriu a unor emisiuni, Sassu a pus la cale un plan prin care acestea vor fi realizate de trustul lui Dinu Patriciu.

Mai mult, până când îşi intră de fapt în atribuţii în holdingul lui Dinu Patriciu, Sassu s-a autopropus în funcţia de preşedinte al Comisiei de alegere a noilor membri ai consiliului de administraţie (CA) din partea salariaţilor TVR, alegeri care au avut loc ieri.

Miza: el vrea să-şi plaseze în consiliu oameni de încredere, care să promoveze colaborările cu Adevărul Holding, potrivit surselor EVZ. Unul dintre ei ar fi Sorin Burtea, care a mai făcut parte din CA-ul televiziunii, dar a fost demis de parlament.

Sassu pasează responsabilitatea

Pe 15 iunie a avut loc o şedinţă a Comitetului Director al TVR, în cadrul căreia Alexandru Sassu a propus deschiderea negocierilor cu Adevărul Holding pentru două contracte de colaborare, au declarat surse EVZ. Primul contract presupune promovarea pe toate canalele Societăţii Române de Televiziune a unor emisiuni sportive care vor fi realizate în studiourile de televiziune amenajate la sediul trustului Adevărul. TVR-ul asigură astfel şi expunere, şi promovare pentru compania lui Dinu Patriciu, dar şi fonduri din care vor fi achitate emisiunile produse în studiourile lui, au precizat aceleaşi surse.

Alexandru Sassu neagă aceste in formaţii şi plasează responsabilitatea în spatele subalternilor. „Nu eu am propus această colaborare, ci oamenii de la Departamentul Sport. Singurul motiv pentru care vor să realizeze aceste emisiuni în studiourile Adevărul Holding este pentru că dotările lor asigură o calitate superioară a produselor. Filmează în format High Definition”, ne-a declarat Sassu.

El a afirmat că această colaborare nu antrenează niciun efort financiar din partea TVR-ului. „Adevărul a dat toţi banii. Ei ne-au ajutat mereu, au fost un sponsor de încredere”, a spus fostul preşedinte TVR.

Citeste totul aici

One thought on “Sassu i-a deschis lui Patriciu uşa TVR

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.