Naarghita, invitata la “Doamne de poveste”

Editia de duminica, 11 martie, de la 16.30, a emisiunii “Doamne de poveste” aduce ACASA portretul unei artiste, Naarghita, cantareata de muzica indiana de origine romana a carei faima a facut inconjurul lumii.

Naarghita, pe numele adevarat Maria Amarghioalei, si-a descoperit pasiunea pentru muzica si dansuri indiene dupa ce a vizionat filmul “Vagabondul” in regia lui Raj Kapoor, pelicula pe care a revazut-o de peste cincizeci de ori.
Naarghita a avut un vis in care i s-a prevestit viata: “Ma striga in vis <Naarghita! Naarghita!>. Ma uit, eu pluteam bineinteles deasupra Indiei cu niste voaluri roz si ma intorc, ma uit, era un domn. Ma striga si zice: <Come here, this is your country>. Zic: <Nu nu nu, this is not my country>. <O sa te invite fiica mea, o sa vii acasa>. Am visat si am retinut <Naarghita>. Atat pot sa va spun, in sanscrita naar inseamna rege”, isi aminteste celebra cantareata de muzica indiana.

La invitatia prim-ministrului Indiei, Indira Gandhi, Naarghita viziteaza New Delhi, unde are ocazia sa-l cunoasca personal pe idolul sau, actorul si regizorul indian Raj Kapoor. Cei doi leaga o prietenie stransa, iar artistul indian Raj Kapoor se indragosteste de ea: “M-am rugat la Dumnezeu sa nu-mi ceara mana. Imi anulam cariera, nu se pot face doua cariere, casatoria sau cariera. Am respectat Romaia si India la fel de inalt. Pana la suma de 1 milion de euro mi s-a oferit numai pentru un interviu si un cantec”.

Destainuirile Naarghitei despre perioada in care a trait in lumina reflectoarelor si ce anume a determinat-o sa stea departe de lumea publica, amintirile care o leaga de India si lucruri nestiute despre relatia cu Raj Kapoor ii vor transpune pe telespectatorii emisunii “Doamne de poveste”, duminica, 11 martie, de la 16.30, intr-o lume plina de culoare si ritm.

 

Lasă un răspuns