Gabriel Baruta: “Imi doream mai mult decat orice sa reprezint Romania”

Eurovision-ul s-a incheiat, insa controversele continua. In opinia noastra, rezultatul nu poate fi validat atata vreme cat televotingul, care reprezinta 50% din rezultatul final, nu a functionat.

Una dintre piesele cele mai populare si iubite de la aceasta editie – “Come as one”, a trupei oradene Hotel FM – a obtinut un punctaj neasteptat de slab. Am incercat sa aflam de ce de la compozitorul piesei, Gabriel Baruta, care a fost pe scena de la Circul Globus, impreuna cu solistul David Bryan si cu Hotel FM.

Anchetatorul Monden: Cum vi se pare rezultatul televotingului?

Gabriel Baruta: Mi se pare prea mare discrepanta intre Paula, care a obtinut 23.000 de voturi si noi, restul, cu pana-n zece mii de voturi. Nu stiu ce sa zic. Plus ca ei au avut bani in spate, casa de productie, au facut turneu national. Noi n-am avut, ne-am bazat pe fortele noastre, am venit cu banii nostri de buzunar, haine, recuzita, sa ne construim o imagine.

Anchetatorul Monden: Problema cea mare este ca nu s-a putut vota. Pe forumuri, pe site-uri sunt foarte multi fani care spun ca au vrut sa va voteze si nu au reusit.

Gabriel Baruta: Da, nici eu nu am putut vota. Mi-as fi dorit, nu neaparat pentru noi, ca piesa aceasta sa reprezinte Romania, pentru ca mi se pare ca am avut ceva de transmis.

Anchetatorul Monden: Are mesaj, are versuri frumoase, e un imn.

Gabriel Baruta: Parerea mea e ca ceea ce au prezentat Paula si Ovi o sa fie la Oslo o piesa ritmata ca inca zece altele.

Anchetatorul Monden: E mare pacat, ca de fiecare data iar ne dam cu stangu-n dreptu’ si nu trimitem cea mai buna piesa.

Gabriel Baruta: Ce sa spun? Romania nu prea stie ce sa trimita niciodata, asa mi se pare mie, si din cauza aceasta eu n-am mai trimis nici o piesa la Eurovision. Nu stiu, am crezut in piesa asta foarte mult si a fost foarte aproape de sufletul meu, chiar am compus-o din tot sufletul. Imi doream mai mult decat orice sa reprezint Romania, nu pentru orgoliul meu propriu, ci efectiv pentru tara. Mi se parea ca are legatura cu trecutul nostru, cu istoria, cu munti, cu paduri, cu tot ce avem noi. Am vrut sa venim cu ceva pur, frumos.

Anchetatorul Monden: Am auzit ce v-a spus Mihai Traistariu dupa concurs si cred ca trebuie sa continuati cu piesa aceasta, sa o promovati.

Gabriel Baruta: Sa vedem acum daca o va prelua cineva, poate radiourile. Ar fi important sa se promoveze si afara eventual. Eu cred ca nu numai piesele cu bum-bum sunt vandabile. Poate ca Romania nu a avut curajul sa ne trimita pe noi, nu stiu ce n-a avut.

Anchetatorul Monden: Si eu am crezut multa vreme ca acest public voteaza numai Anda Adam sau Costi Ionita. Dar nu-i chiar asa, dovada sunt nenumaratele mesaje de pe site-uri, in care oamenii spun ca au vrut sa voteze Hotel FM si nu au reusit. Si sustinerea extraordinara pe care a avut-o Biondo acum doi ani spune multe despre acest public.

Gabriel Baruta: Noi n-am vrut sa ne bagam in intrigi, scandaluri, ne-am vazut de treaba, am cantat si am plecat. Si cu ceilalti concurenti ne-am inteles foarte bine. Toata lumea venea la noi, ne felicitau si chiar credeau, ma refer la restul concurentilor, ca am putea sa mergem noi. Oricum, a fost o oportunitate pentru noi, ne-am simtit foarte bine. Asta e, n-a fost sa fie, poate incercam alta data.

~Interviu realizat de Anca Apostol~

2 thoughts on “Gabriel Baruta: “Imi doream mai mult decat orice sa reprezint Romania”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.