Concursul şi Festivalul Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”, în luna noiembrie la TVR 2

TVR 2 difuzează în fiecare duminică din luna noiembrie, de la ora 11.00, momente memorabile ale Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée” din acest an. Preşedintele de onoare al Juriului este celebra soprană Mariana Nicolesco.

Voci de excepţie, interpretări aplaudate la scenă deschisă şi momente muzicale unice vă vor invita să descoperiţi universul muzical al festivalului. Puteţi urmări la TVR 2, duminică, 4 noiembrie, de la ora 11.00, deschiderea festivă şi conferinţa „Omagiu lui Nicolae Herlea la 85 de ani”, susţinută de Dr. Stephan Poen, medic foniatru şi doctor în muzicologie.

Duminică, 11 noiembrie, de la aceeaşi oră, programul TVR 2 include Concertul Extraordinar Verdi-Wagner, care a avut loc pe Esplanada Dunării şi care s-a bucurat de participarea Corului Filarmonicii „George Enescu”, a Orchestrei Festivalului Darclée şi a multora dintre laureaţii Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”.

De altfel, cele două ansambluri au putut fi reîntâlnite şi în interpretarea operei „Il Trovatore” de Giuseppe Verdi, spectacol pe care TVR 2 îl oferă melomanilor în data de 18 noiembrie. Ultimul act al Festivalului „Hariclea Darclée” a fost Gala Laureaţilor, ceremonie care va putea fi urmărită duminică, 25 noiembrie, de la ora 11.00, la TVR 2.

Talentul artiştilor înscrişi în concurs şi emoţia celor care reuşesc să impresioneze juriul vor putea fi apreciate şi de publicul telespectator, iubitor al artei lirice, în programul pe care TVR 2 l-a dedicat anul acesta renumitului festival de canto, care a avut loc în perioada 1-12 august 2012 la Brăila, în oraşul natal al celebrei soprane.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.