Ambasadorul Egiptului cântă folclor la „O dată-n viaţă”

Vineri, de la ora 21.00 , la TVR 1, în emisiunea Iulianei Tudor va veni E.S. Dna Sanaa Esmail Atallah Esmail, Ambasadorul Egiptului la Bucureşti. Motivul care o aduce în emisiune este Campania „Copiii fac bine”, iniţiată de Fundaţia Sheherezade intr-un parteneriat cu Televiziunea Naţională pentru sprijinirea cu donatii a Spitalului de copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Pentru bunul mers al emisiunii, echipa „O dată-n viaţă” s-a asigurat că paza va fi mult mai vigilentă pe parcursul programului TV. Dna Ambasador se pregăteşte deja pentru emisiune, studiind repertoriul Floarei Calotă, vedeta populară pe care o va avea alături în emisiune.

Alături de ambasadorul Egiptului, la emisiune vor participa Maia Morgenstern şi Sanda Ladoşi, alături de Nicolae Sabău şi Margareta Clipa.

MAIA MORGENSTERN: „Participarea la emisiune este o dulce povară”

„Mă bucur că mi se dau şansa, emoţia şi sentimentul unicităţii pe care le capeţi doar în emisiunea «O dată-n viaţă». Participarea în cadrul acestui program este o responsabilitate imensă, o dulce povară, pentru că prin noi telespectatorii află nişte poveşti al căror deznodământ îl pot schimba în bine. În plus, e foarte greu să-ţi încerci puterile cu tezaurul folcloric. Este incredibil felul în care, în această emisiune, personalităţile reuşesc să se apropie de folclor, de toate componentele sale: muzică, joc popular şi tradiţii. În folclor nu încap greşeli. Lumea de la sat, cea păstrătoare de tradiţii, este foarte strictă. La sat jocul are valenţe definitive. E ori, ori! Nu încap jumătăţi de măsură, ci doar dorinţa de perfecţiune”.

SANDA LADOŞI: „O femeie în port popular e o femeie frumoasă”

„E prima dată când reprezint zona Ardealului, la «O dată-n viaţă». Până acum am explorat repertoriul din Dobrogea şi Moldova, ba chiar şi pe cel din Oltenia. Ştiu sigur însă că singura zonă pe care n-aş aborda-o ar fi Oltenia, din cauza manierei în care se interpretează muzica populară acolo. Portul popular însă este deosebit în toate zonele ţării: o femeie în port popular e o femeie frumoasă. Participarea la emisiune este o provocare. Dacă telespectatorii ar şti cât de repede decurg repetiţiile, n-ar crede! Eu spun că tocmai în asta constă profesionalismul celor invitaţi: să reuşească să se transpună în reprezentant al folclorului, fără a avea prea mult timp la dipoziţie. În plus, mai au o misiune importantă: acela de a ajuta prin exemplul personal cazurile sociale prezentate în emisiune. Sper ca şi telespectatorii de vineri să empatizeze şi să ajute Campania «Copiii fac bine»”.

IULIANA TUDOR: „În platou vor fi mai mulţi ambasadori”

„Am primit obsesiv întrebarea «ce înseamnă să ai ca invitat un ambasador?» Sigur că mă onorează şi sigur că sper ca exemplul domniei sale să-i facă pe cât mai mulţi telespectatori să se alăture campaniei. Însă în platoul de la «O dată-n viaţă» nu vom avea unul, ci trei ambasadori. Nu pot să nu mă gândesc la rolurile Maiei Morgenstern, care au impus-o în cinematografia internaţională, la toate premiile care i s-au decernat de-a lungul timpului… De cealaltă parte, Sanda Ladoşi este un ambasador al muzicii. Sunt convinsă că mulţi dintre telespectatori îşi amintesc de spectacolul pe care l-a făcut la Eurovision. Aşadar emisiunea de vineri se anunţă una de gală, va fi o ediţie în care vom continua să sprijinim campania Fundaţiei Sheherezade, «Copiii fac bine»”.

Telespectatorii care doresc să se alăture campaniei şi să ajute Spitalul de copii din Iaşi sunt invitaţi sa doneze 2 euro, trimiţând un SMS la 879 ((în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote / nu se percepe TVA).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.