Traistariu decide azi cu ce cantec participa la Eurovision

L-am contactat pe Mihai Traistariu sa aflam direct de la sursa ce decizie a luat: participa sau nu cu una dintre cele doua piese (cea a lui Gabriel Baruta si cea a lui Mircea Romcescu)?

Anchetatorulmonden: Pe site-ul lui Andrei Partos apare informatia ca tu nu ai fost de acord sa canti piesa lui David Bryan. Este asa sau nu?

Mihai Traistariu: Chiar nu e asa. Eu am inregistrat o piesa, cea a lui Gabriel Baruta – “Come as one” –  si maine (nr. miercuri) o inregistrez pe a doua, apoi decid. M-am hotarat sa le inregistrez, macar sa stiu cum suna cu vocea mea.

Gabriel Baruta e un tip tanar si foarte modern, are 25 de ani si e din Oradea. El m-a sunat mai intai pe mine, sa-mi dea piesa, eu i-am spus ca nu suna bine doar cu vocea mea si as inregistra-o cu trupa Biondo.

Ceea ce am si facut. Cu o zi-doua inainte, am sunat la TVR sa vad daca ar fi vreo problema. Mi-au spus ca da, e o problema, pentru ca baietii de la Biondo sunt suedezi. Intr-adevar, e un duet intre Biondo si un roman, dar sigur vor exista voci, comentarii , scandaluri si mai bine nu. Atunci am renuntat sa o inscriu, dar compozitorul a inscris-o pana la urma.

Anchetatorulmonden: Cum a trecut de faza inscrierii David Bryan, daca nu e roman?

Mihai Traistariu: Regulamentul spune acum ca piesa poate sa fie inscrisa chiar si cu vocea compozitorului, dupa care sa se aleaga un solist care trebuie sa fie roman.

David Bryan sta in Romania, face parte din trupa lui Gabriel Baruta si e rezident aici, nu stiu exact cum au completat ei formularul. Cert este ca trebuie sa-si schimbe interpretul. Au mai fost doua cazuri chiar in finala.

Anchetatorulmonden: Revenind, cand decizi daca o sa participi cu una dintre piese?

Mihai Traistariu: Azi (n.r marti) am inregistrat piesa cu vocea mea si suna bine, dar trebuie sa fiu foarte sigur ca merge cu mine singur. In cazul celeilalte piese-omagiu lui Michael Jackson, ideea nu e rea, are cuvinte gen “Thriller”, “Billy Jean” din piesele lui Michael, Mircea Romcescu s-a gandit si sa aduca imagini pe fundal cu Michael Jackson. Poate ca era o gaselnita, nu stiu, poate ca fanii din Europa ai lui Michael ar fi votat piesa pentru ca e un omagiu adus idolului lor. Nu sunt sigur, cert e ca maine (n.r.miercuri) o inregistrez pe aceasta, o piesa ritmata, cealalta e lenta. Maine seara  stau si ma uit la amandoua, le ascult de 1.000 de ori, ma consult cu compozitorii si le spun daca sa o trimita cu vocea mea sau nu.

Anchetatorulmonden: Am inteles ca te-a sunat si Luminita Anghel…

Mihai Traistariu: Luminita m-a sunat aseara si mi-a propus sa cant in proiectul ei cu Toni Poptamas. Ei m-au mai chemat o data, acum doua saptamani si i-am refuzat. Acum, m-au chemat sa cant cu ei trei, sa fiu al patrulea, adica a patra roata la caruta. Si am zis: “Iar, adica nu mi-a convenit cu trei si acum cu patru?” Si iarasi am refuzat.

Bine, vreau sa spun ca si piesa Dalmei a fost scrisa pentru mine de Cornel Ilie de la Vunk, apoi m-a sunat Andrei Tudor si mi-a propus sa cant cu Paula Seling. Vad ca au inregistrat-o cu Kamara si probabil or sa mearga pe varianta asta. Eu am avut mai multe variante anul asta, numai ca niciuna dintre piese nu m-a convins. S-ar putea sa castige Paula, ca ea nici nu a mai fost pana acum, s-ar putea sa o trimita pe ea. Sau pe Luminita…

Anchetatorulmonden: Lasa, ca daca ai candida tu, ai castiga…

Mihai Traistariu: Daca as candida eu si as canta piesa de pe locul intai, as pleca si favorit.

Anchetatorulmonden: Si atunci?

Mihai Traistariu: Dar eu gandesc in perspectiva, nu stiu cum va fi primita acolo. E o piesa lenta, frumoasa, dar nu stiu daca eu pot sa sochez in ultimul hal si sa culeg voturile publicului. Eu am alt tip de voce si nu prea mi-o folosesc, asta e problema. Deci, trebuie sa ma gandesc foarte bine.

Citeste si

Cum au ajuns in concurs David Brian si Maria Sanchez?

3 thoughts on “Traistariu decide azi cu ce cantec participa la Eurovision

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.